Как да си прекараме добре на морето




   Лято е! Една от първите асоциации, които идват на ум е ваканцията на море. Слънце, разхлаждащ бриз, шепот на вълни и блажено излежаване на плажа. Но почивката няма да е почивка, ако не е подчинена на определени правила, спазването, на които са гаранция за пълноценно преживяване. Като експерт в морския отдих, реших да споделя няколко идеи, които гарантирано превръщат отпуската на морето в незабравим спомен. И така, да започваме.

   На входа на всеки охраняем плаж има голяма табела, на която са изброени няколко важни информации–флагова сигнализация, работно време на спасителите, цени на чадъри и шезлонги и нещо много важно, касаещо домашните любимци. Звучи познато, нали? За да не нарушавате комфорта си и да изневерявате на стила си, направете следното:

   Не се съобразявайте с досадните флагчета, които още по-досадните спасители поставят по постовете. При жълт и червен флаг, задължително влизайте с пояси, дюшеци, надуваеми лодки и всичко, което може да ви задържи над водата. А ако някой направи опит да ви подсвирква най-нахално, просто запушете уши и се обърнете с гръб. Нахалитетът ще си посвири и накрая ще се откаже.

   Както отбелязах по-горе, на табелата има важна информация за домашните любимци, а именно, че е забранено пребиваването им на плажа по време на целия летен сезон. В никакъв случай не обръщайте внимание на такива опити за налагане на забрана. Домашните любимци са почти като хората и всяко подобно ограничаване на достъпа им до плажа и морето нарушава конституционните им права  и може да доведе до съдебни дела с несъгласните с това положение. За да бъдат наказани двукраките индивиди, които имат наглостта да протестират и да се държат расистки спрямо кучето ви, просто го пуснете да се разходи по главите им, да ги пооближе или направо да ги подмокри. Ами така де, все пак, след като е пълноправен член на семейството как така ще бъде отделяно от него? И, за да е забавата пълна, намерете някой друг четирикрак (не)приятел и оставете играта да започне, само внимавайте да не се стигне до бой, че тогава става страшно.

   Направете купон на плажа и обилно поливайте с алкохол. Горещината не трябва да ви притеснява. Важното е да има настроение. А как няма да има такова, като има пиене? Не забравяйте да си носите колонка, която да включите в телефона. Музикалното оформление е важен съставен елемент от цялата картина. Можете да започнете с малко народна музика – хората раздвижват кръвта и краката. Да тропаш хорце на пясъка е равносилно на потене във фитнеса поне за час. Зрители няма да липсват със сигурност. А тези, които са най-близо до импровизираната сцена ще имат възможност да бъдат посипани със звездния пясък летящ изпод игривите ви нозе. Ако емоцията все още ви е недостатъчна, силно препоръчително е да се обърнете към дежурните по прехраната на плажа и да ги включите в изпълнението си като бекинг вокали. Ударните строфи „Гьоврееек, шиколат, сосам“ и „Цаааааарррррррррревичка – чка – чка“ ще привнесат допълнителен колорит във вашата импровизация и ще ви спечелят верни до гроб фенове. Какво още да включите в репертоара си ще решите само и единствено вие, но не забравяйте, че за да контактувате с другите изпълнители и феновете трябва да разполагате със солиден арсенал от нецензурни изрази.

   В случай, че решите да стоите на плажа от сутрин до залез, задължително си вземете чадър на първа линия в платената зона и забийте още поне три около него. Когато разположите шезлонгите, кърпите, дюшеците и играчките, защитният вал, който ще се образува ви гарантира, че дори пиле няма да може да прехвръкне, камо ли човек да мине. А в това време ще можете да се наслаждавате необезпокоявани на гледката – ширналото се пред вас море и вълните, разбиващи се в краката ви. Неповторимо изживяване, нали?

   Ако не сте имали късмет и сте на втора, трета линия на чадърите е наложително да навлезете в зоната на съседите. Все пак не е редно те да се ширят повече от вас. За да постигнете целта си, опънете се така, че краката или главата ви да са в опасна близост с тях. Пред заплахата да бъдат сритани неволно или да слушат хъркането ви, повечето хора ще предпочетат да се стеснят, за да избегнат неприятните последици. Вие, обаче, ще сте спечелили още пространство и комфорт.

   Казват, че човек трябвало да посади дърво през живота си, за да е живял пълноценно. Ако по някаква причина не сте имали възможност да го направите до този момент, плажът предоставя идеални условия да си поиграете на градинарство. Хубавата новина е, че можете да посадите практически всичко – от фасове и пластмасови чаши до водорасли. Лошата е, че трябва да запомните точното място на градината и да се молите след това някой вандал да не ги изрови преди да са поникнали.

   Задължително си вземете водно колело, лодка или сърф и карайте между хората във водата. Адреналинът си заслужава, а рискът някой да бъде ударен е изцяло за негова сметка, както и задължението да се пази. В случай на инцидент, не се притеснявайте, спасение под формата на линейка или мед. пункт дебне отвсякъде.

   Ако сте стигнали до тези редове, можете да се смятате за подготвени за почивка на родното море.

Послепис:


 Искрено се надявам, че написаното по-горе ще си остане само като текст, който да ви разсмее и няма да имате нещастието да се сблъскате в действителност с подобни преживявания. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Пътуването до Гърция с автомобил - какво трябва да знам?

Пътуване до Охрид

Хърватска - приключение на колела