Грижа

Визия от Facebook страницата на пица-ресторант "О'Шипка" 




За тях обикновено се говори като "онези", "тези" и "такива" хора, а това винаги е пораждало желание да крещя, че те са нас и ние тях, разлика няма. Имаме си ужасно грозното название "инвалиди", с което ги поставяме в една маргинална социална група, даваща ни удобството да забравим, че утре можем да попаднем в същото положение. Напоследък се налага по-меко и толерантно говорене, но реално с това се изчерпва общественият ангажимент, не забелязваме или забравяме, че в дадени ситуации се появяват непреодолими препятствия и че за някого те са проблем. Проблем, който е лесно решим, ако му се обърне достатъчно внимание.

Днес донякъде се върна надеждата ми, че може би вървим по пътя на силното и отговорно гражданско общество. Едно заведение за хранене се осмели да каже: "Заповядайте, добре сте дошли при нас! Ние осъзнаваме, че нещо ви пречи и го премахваме, за да ви бъде удобно, за да не се чувствате "различни" или "отхвърлени". Искаме ви сред нас и ще направим всичко възможно, да ви привлечем. Ангажирани сме!"

Браво, "О'Шипка", сигурна съм, че този жест ще ви донесе успех, мен вече ме спечелихте за каузата си! Нормалният начин на живот е право на всеки, независимо дали е с нарушени зрение, слух, говор или трудно подвижен! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Пътуването до Гърция с автомобил - какво трябва да знам?

Пътуване до Охрид

Хърватска - приключение на колела